home       inleiding       sysadmin       services       links       bash       werk       nothing      

groepswerk vdo 2018 algemeen

algemeen

We gaan uit van een gefazeerd groepswerk - dit betekent een scenario van 20 beginnende bedrijfjes, gemanaged door 1 verantwoordelijke, (daar haalt men haar/zijn individuele evaluaties) later overgaand op een merger naar 4 bedrijven telkens met 1 teamleader, en 5 uitvoerende krachten (ook de teamleader), uitmondend in 1 groot netwerk in een laatste faze.
 
U krijgt geen informatie over de mergers, noch over het overkoepelend netwerk vooraleer de vorige faze klaar en geevalueerd is. Het is vooral in de tweede en derde faze dat er met netwerk-devices zal moeten worden gewerkt, maar in faze 2 zijn die ook al nodig.
 
samenwerken
 
In een groepswerk moet er iemand coordineren. Dat is vaak niet de slimste van de groep, maar wel diegene met de meeste mensenkennis. Voor de rest is het goed dat iedereen in de groep de status van anderen hun werk regelmatig opvragen. Als er iemand vast zit moet die worden geholpen, of het ganse werk komt in gevaar. Elke halve werkdag even (10 minuten) samenzitten en het tijdschema opvolgen en aanpassen -- eventueel taken herverdelen -- is zeer belangrijk. Over het algemeen is het zo dat 2 mensen in een groep meer dan 50% van het werk doen, dus ook het werk van een ander. Anders worden de deadlines niet gehaald.
 
De docent is alleen geinteresseerd in het totale plaatje. Inclusief een gemeenschappelijke documentatie. Alleen voor lokale eilanden die strict individueel beheerd moeten worden, is alleen dat individu verantwoordelijk en niet de groep als geheel.

documentatie
 
In elke faze wordt de documentatie HOOG ge-evalueerd. (er staan veel punten op een schema - schema's, en op de doc)
Het is belangrijk tijdens de groepsfaze te durven werken met google-docs of shared office producten, om deze documentatie op tijd klaar te krijgen. Groepsfaze wordt opgeleverd als 1 en slechts 1 DOC.
 
windows
 
Voor het windows gedeelte verwijs ik ondertussen naar:
https://opleiden.syntra-ab.be/moodle/course/view.php?id=97§ionid=1505#section-27